The SwiftComply Team

Ons verhaal tot dusver

Vetstrijder is een campagne op initiatief van SwiftComply. Het verhaal van SwiftComply begint in Dublin in 2016. Maar om onze roots te begrijpen, moeten we teruggaan naar 2008.

Onze CEO, Michael O'Dwyer, werkte toen als een ingenieur voor de stad. Hij creëerde een regelgevingsprogramma dat het groeiende probleem moet oplossen van vet en olie in de riolen onder Dublin.

Dit programma richt zich op horecazaken omdat zij de grootste veroorzakers zijn van de zogeheten ‘fatbergs’, of vetklompen. In veel gevallen was dit te wijten aan het ontbreken van een vetafscheider.

Michael zag hoe het regelgevingsprogramma afhankelijk was van op papier gebaseerde processen die tijdrovend en inefficiënt waren. De gefragmenteerde relaties die restauranthouders vaak hadden met dienstverleners en toezichthouders belemmerden ook de inspanningen.

Op dat moment besloot hij een platform te bouwen voor zowel horecazaken, dienstverleners als overheid. Dit moet het volledige proces van regelgeving en naleving vereenvoudigen. Dit platform zou elke partij in staat stellen om bij te dragen aan de verbetering van hun stad en tegelijkertijd sterkere managementpraktijken te bevorderen.

Om dit te bereiken, nam Michael programmeurs, milieudeskundigen en bedrijfsspecialisten aan boord. Allemaal met het doel om fatbergs uit riolen over de hele wereld te weren.

De voorbije twee jaren waren een heus avontuur. Hieronder een overzicht van enkele van onze hoogtepunten, waarvan vetstrijder de jongste is.

SwiftComply Mijlpalen

"Elke dag lozen we met z'n allen zo'n vier ton vet in het Amsterdamse riool. Dit moet stoppen. En daar hebben we de hulp voor nodig van iedere horecaondernemer in Amsterdam."

 

Doe iets vet voor je stad, word vetstrijder.

Ja, strijd mee!